Blog Archive

About Me

Mijn foto
heike
Rustig, zachtaardig maar soms ook fel en boos! Mama van het liefste meisje ter wereld, Sam...
Mijn volledige profiel weergeven

Vogelbescherming

Vogelbescherming
Jij toch ook?
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers


Voor altijd in mijn hart...
woensdag 22 juli 2009

PostHeaderIcon Welkom Hazeltje

Vandaag een lief, klein konijntje (zonder vliegje op z'n neus) opgehaald. Sam en ik hadden alles in gereedheid gebracht voor de komst van dit schatje. Een deel van het tuinhuis is voorlopig z'n nieuwe woonst. Buiten gaan we een leuk rennetje maken en er moeten nog graszoden gelegd worden en een degelijke omheining gemaakt worden. Een hok hebben we en dat gaan we een nieuw likje verf geven. Hazeltje is rustig en tam en eigenlijk hoort daar gewoon een konijnenvriendje bij. Omdat er zoveel konijntjes in de opvang zitten gaat mijn voorkeur uit naar zo'n 'afdankertje'. Het fijne is dat je ook altijd je eigen konijn mag meebrengen (ze stellen dat zelfs zeer op prijs) om te kijken met welk konijn het klikt.
Wordt zeker vervolgd...

7 reacties:

Anoniem zei

Dit kan er nog wel bij ;-) in onze ark van ...

Groetjes van je ventje.

Fluitenkruid zei

O, wat een schatje! En wat fijn dat Hazeltje zo'n heerlijke plek krijgt om te wonen en ook nog een vriendje!
Wij hebben meestal ook afdankertjes. Onbegrijpelijk dat mensen zo makkelijk hun dieren wegdoen.

THEA zei

Wat een lieffie! Mijn kleinzoon heeft ook een konijn...Rinus....ze hebben hem ook gekregen van iemand waar hij weg moest!
Leuk die reactie van je man!!

Fijne avond ,groetjes

Me zei

konijntjes zijn zoooo lief en knuffelig!
Ik vang schildpadden op...alleen de zieke en gedumpte..je moest eens weten hoe ik ze soms binnen krijg..en dan nog beweren dat ze het allerbeste willen voor hun huisdier...schande!
maar goed dat er ook opvangs zijn voor al dit soort dieren en dan een liefdevol thuis vinden net als Hazeltje...dat is het mooist!
Geniet er maar lekker van!

Gr. Anna

Anoniem zei

Het was geen afdankertje mijn dochtertje was allergisch daarom moest ze helaas weg, voor mijn zoontje was het niet leuk...We hadden de hele ochtend al afscheid genomen van haar....
Ik wens hazeltje een fijn leven bij jullie zo te zien heeft ze het erg naar haar zin.
Veel plezier.

heike zei

Even voor de duidelijkheid... Hazeltje werd inderdaad niet zomaar weggedaan. Ze had een fijn huisje en jammer genoeg was het dochtertje allergisch. Toen we met de auto wegreden stond zoontje verweesd naar ons te staren, z'n kleine handje zwaaide aarzelend en in zijn oogjes fonkelden traantjes. Dit konijntje was dus allesbehalve niet meer gewenst...
Gisteren heb ik echter contact gehad met een konijnenopvang in Nederland en daar zitten wél veel afdankertjes... konijntjes die in parken worden achtergelaten (vaak zwanger) of die in bossen worden gedumpt. Volgende week gaan we samen met Hazeltje kijken of er een vriendje voor haar tussenzit.

lillylauma zei

Wat een snoepie! Triest dat je een vriendje af moet staan door een allergie. Maar fijn dat er echte "afdankertjes" opgewaardeerd worden tot geliefde huisbeestjes!

Groetjes,
Lillylauma