Blog Archive

About Me

Mijn foto
heike
Rustig, zachtaardig maar soms ook fel en boos! Mama van het liefste meisje ter wereld, Sam...
Mijn volledige profiel weergeven

Vogelbescherming

Vogelbescherming
Jij toch ook?
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers


Voor altijd in mijn hart...
dinsdag 11 november 2008

PostHeaderIcon Koorknaapjes


Ruim een week zijn ze nu hier en ze groeien als kool, de kuikentjes. Met dit onstuimige weer zouden ze het buiten nooit overleefd hebben zonder moeder en het is dan ook een troostrijke gedachte te weten dat deze kuikentjes dankzij onze gastvrijheid nog in leven zijn. Het is gewoon een feit, bijna iedereen vindt ze lief en schattig, maar niemand wil ze opvangen... een gegeven waar ik me telkens weer over verwonder. Ze weten niet wat ze missen, die kleine koorknaapjes zorgen immers voor vrolijke geluiden in huis. Om toch een beetje tegemoet te komen aan hun noden krijgen ze voer waarin ook insectjes en wormpjes zitten. Al scharrelend komen ze die tegen en dan gaan hun keeltjes open, ze piepen in alle hoogtes en het is overduidelijk dat die lekkernijen zeer op prijs gesteld worden. Tussendoor nog wat foto's gemaakt en op de foto hierboven is goed te zien dat ze prachtig kunnen zingen...

2 reacties:

Arian van Diermen zei

'Heike,
Prachtige weblog! Mijn nieuwe weblog heet 'kwetters'. Ik zou zo graag af en toe iets van je willen opnemen (met je naam en link).
Kijk even op: http://kwetter.blogspot.com/
Arian

hilde zei

Zo is het inderdaad, iedereen vindt kuikentjes schattig, maar niemand wil ze houden...wat moet je er ook mee als ze groter worden en je hebt geen plaats voor 10 kippen/hanen..wij hebben alleszins ook genoeg gedierte in en rond huis, al sterft er af en toe een parkietje..maar dan nog blijft ie bij ons ;) dankjewel voor de comment op mijn blog!