Blog Archive

About Me

Mijn foto
heike
Rustig, zachtaardig maar soms ook fel en boos! Mama van het liefste meisje ter wereld, Sam...
Mijn volledige profiel weergeven

Vogelbescherming

Vogelbescherming
Jij toch ook?
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers


Voor altijd in mijn hart...
woensdag 16 december 2009

PostHeaderIcon Eten en gegeten worden

Een pimpelmeesje aan het ontbijt... Bladerend door een boek dat ik vond in de doos 'afvoer' in bibliotheek las ik over het voedselweb en besefte ik dat dit meesje misschien zelf wel als voedsel zou fungeren, vandaag of morgen. Terwijl ik dit aan lezen was opende ik ook even mijn mails en las ik de kerstboodschap van Bite Back: 'Wees een beschermengel voor de dieren. Laat hen leven' of met andere woorden... vrede op aarde begint bij vrede op je bord. Het is zeker iets om over na te denken en ik besefte dat de vergelijking met de natuur niet opgaat. Vaak zeggen mensen dat wel eens... 'ja, maar een leeuw eet toch ook een onschuldige zebra op'. Het is een soort sussen van onszelf, waarbij we vergeten dat de leeuw geen alternatief heeft en wij wel. Ook sluiten we veel te gemakkelijk onze ogen voor het leed dat moet plaatsvinden voor dat stukje vlees op ons bord. Ja... die mail zette me weer flink aan het denken en vol bewondering las ik verder dat Bite Back onverstoord verdergaat met het bewust maken van mensen. De Bite Back 'engelen' zullen binnenkort Gent en Antwerpen bezoeken en hun kerstboodschap zachtjes uitstrooien...

1 reacties:

Anna zei

tja, moeilijk onderwerp hoor!

mijn schildpadden eten allerlei soorten insekten, mijn moeder zegt altijd "je dood het ene om het andere te redden...."
tja, maar voor mijn gevoel worden die insekten geboren om als voedsel te dienen, er zijn er duizenden...kijk maar eens wat 1 vleermuis op 1 nacht aan insekten veroberd?
Ik hou er toch wel van om af en toe een stukje vlees te eten, maar de omstandigheden waarin die dieren leven en sterven...daar zouden we nog veel aan kunnen veranderen!