Blog Archive

About Me

Mijn foto
heike
Rustig, zachtaardig maar soms ook fel en boos! Mama van het liefste meisje ter wereld, Sam...
Mijn volledige profiel weergeven

Vogelbescherming

Vogelbescherming
Jij toch ook?
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers


Voor altijd in mijn hart...
zondag 6 september 2009

PostHeaderIcon Slaap zacht, Meneer Konijn


Zo'n week geleden zag ik dat Meneer Konijn echt oud begon te worden. Hij zou 10 jaar worden en dat is een respectabele leeftijd voor een konijn naar het schijnt. Hij at niet meer met het enthousiasme waarmee hij dat al die jaren al deed, hij vermagerde, huppelde niet meer rond en lag stilletjes tegen zijn konijnenvriendinnetje (zijn dochter) aan. De voorbije dagen lag hij zo goed als bewegingsloos in het hooi, geen kracht meer om zijn kopje op te heffen en als ik hem een kommetje water voor hield kon hij met moeite een beetje drinken.

Vandaag is hij stilletjes gestorven, de laatste uren leek hij al 'weg' te zijn, zijn oogjes keken me niet meer aan, mijn aanrakingen leek hij niet meer op te merken. Zijn hartje bleef echter kloppen en zijn ademhaling vertraagde hoorbaar. En toen was het gedaan, eventjes liet ik hem alleen... dag, lieve Meneer Konijn.

4 reacties:

Sandra zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Sandra zei

Ach arm konijn...en wat zal zijn dochter hem missen...

Anna zei

Oh wat vreselijk, maar ook voor jullie, denk ik!
sterkte om dit te verwerken!

Fluitenkruid zei

Ach Heike wat een sneu verhaal. Sterkte hoor, het is altijd moeilijk om afscheid van een diertje te moeten nemen, wat heb je hem lang gehad. Is het mogelijk dat de dochter bij Hazel en Tijm kan?