Blog Archive

About Me

Mijn foto
heike
Rustig, zachtaardig maar soms ook fel en boos! Mama van het liefste meisje ter wereld, Sam...
Mijn volledige profiel weergeven

Vogelbescherming

Vogelbescherming
Jij toch ook?
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers


Voor altijd in mijn hart...
maandag 8 juni 2009

PostHeaderIcon De voortuin

Door de aanhoudende droogte hebben de planten veel te verduren gehad. Zand leek op fijn poeder, stofwolken waaiden op telkens als de honden door de tuin raasden, het gras zag er troosteloos uit. Epona kon zich gelukkig troosten met heerlijk vers hooi. De regen van gisteren deed wonderen. Ik stel me voor hoe de wortels in de grond het water tot zich nemen, hoe de bladeren en bloemen het stof van zich af laten vloeien door die verkwikkende douche. De natuur ziet er na zo'n regenbui helemaal opgefrist uit. In de voortuin moest nog het één en ander gesnoeid worden en dat deed ik vandaag. Liefst van al laat ik alles groeien zoals het groeit, maar een beetje doorgang moet er toch zijn...
De Lavandula Pinnata is nu op z'n mooist en geurt heerlijk. In het oude houten bloembakje aan het keukenraam heb ik paarse bloemetjes gezet en de zaadjes van de uitgebloeide viooltjes houden zich klaar om weg te springen.

3 reacties:

Thea zei

Hier word gewerkt, zie ik.Jaaa....af en toe is dat nodig.

Hier was het ook droog, maar we hebben voor jaren terug een pomp laten slaan. Dus als het moet kunnen we water geven.

groetjes

Fluitenkruid zei

Je bent lekker bezig geweest en 'een beetje doorgang moet er toch zijn' hoor ik mezelf ook altijd denken.
Mooi hoor, die violenzaadjes.
Hier momenteel ook veel regen.

April zei

Dit zijn weer prachtige foto's, Heike! Momenteel is het bij ons heel hard aan het regenen, daarnet zelfs met wat gedonder en gebliksem erbij. De tuin vaart er wel bij (iets minder leuk om erdoor te moeten fietsen naar mijn werk, maar daar dienen dan weer regenpakken voor...).
Groetjes!