Blog Archive

About Me

Mijn foto
heike
Rustig, zachtaardig maar soms ook fel en boos! Mama van het liefste meisje ter wereld, Sam...
Mijn volledige profiel weergeven

Vogelbescherming

Vogelbescherming
Jij toch ook?
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers


Voor altijd in mijn hart...
maandag 14 september 2009

PostHeaderIcon Duivenboom

Het zijn zeker niet de beste nestenbouwers, maar eens hun jongen uit het ei zijn zijn het wel de beste ouders! Het koppeltje houtduiven in de tuin had in een hoge den een nest gebouwd. Van grote takken, onstabiel hing het hoog in de boom, scheefgezakt nadat het jong uitgevlogen was. Eén ei hing halfweg in de den, dus één jong voor dit verliefde paar. Van de den vloog het jong naar de kastanjeboom en dat is nu zijn vaste stekkie... zachte piepgeluidjes verraden het voer-moment en gefascineerd sta ik dan onder de boom te kijken. Een tijdje geleden zaten op precies dezelfde plaats twee jonge tortelduifjes. Het lijkt een echte duivenboom te zijn, die wilde kastanje. Vandaag zag ik duifje ook al in de hazelaar zitten en zelfs rondscharrelen in de tuin. Maar na die ontdekkingstochten keert ie toch weer terug naar de kastanjeboom...

3 reacties:

THEA zei

Leuk, zo'n Duivenboom!!!(lol)

Weer eens wat anders dan een lindenboom!!

Fluitenkruid zei

Leuk he, om naar die klunsjes te kijken. Ze hebben iets vertederends maar zijn ook sukkelig waardoor je af en toe met het zweet in je handen staat toe te kijken.
Leuke nieuwe header!

Anna zei

Ik vind duiven heel mooi
maar ook wel een beetje dom hoor!
ze vliegen altijd tegen ons raam aan...terwijl ik er toch al vlindersstickers op geplakt heb en er hangen ook nog gordijnen voor!
inderdaad echte klunsjes!!!